En len mousse med en mjuk "kola" smak blir som ett mallanting av mousse och pannacotta.
Pssar även mycket bra till färska hallon.
Instruktioner
- Gelé:
Snoppa smultronen. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Koka upp saften i en kastrull. Ta upp och låt gelatinet smälta i saften. Låt gelén svalna.
Fördela smultronen i 8 glas och häll på gelén.
Låt stelna i kylen.
- Mousse:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter.
Vispa grädde och kondenserad mjölk i separata skålar.
Lyft upp gelatinbladen och smält dem med lite av den kondenserade mjölken i en kastrull.
Rör ner gelatinet i äggsmeten.
Vänd i kondenserad mjölk och grädde.
- Skär sockerkakan i tärningar. Varva mousse, sockerkakstärningar och smultron i glasen och ställ kallt ca 1 timme.
Publicerat den
16 juli 2010
Liknande recept
Skriv kommentar