Rätten är döpt efter frun till en restaurangägare under qingdynastin. Lättlagad och god.
Instruktioner
- Tofun, chili bean pastan och de jästa svarta bönorna går att hitta i asiatiska affärer.
- Skär tofun i 2 cm tärningar och lägg i hett saltat vatten. Skär purjon i smala diagonala skivor.
- Fräs färsen i en het wok tills den är brun men inte torr. Sänk värmen och tillsätt bönpastan, Fräs i 30 sekunder, tillsätt bönorna och fräs i ytterligare 20 sekunder. Häll i buljongen, blanda, tillsätt tofun och balnda försiktigt. Tillsätt soja, socker och ev salt. Var försiktig med saltet för tofun kan vara salt.
- Låt sjuda i 5 minuter. Tillsätt purjon och låt den precis bli klar. Red av försiktigt med potatismjöl. Häll över i serveringsskål och och pudra över sichuanpeppar. Om du vill kan du servera ris till.
Publicerat den
10 oktober 2011
Liknande recept
Skriv kommentar