Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kornbröd

 
Kornbröd Kornbröd
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Till tunnbröd brukar man använda kornmjöl, men för övrigt är det inte så vanligt i matbröd. Bröd på kornmjöl blir lite "kortare" i konsistensen än bröd bakat på andra mjölsorter.

Ingredienser

Instruktioner

Lös upp jästen i lite av det ljumma vattnet. Häll på resten vatten. Tillsätt salt, margarin eller olja och anis. Blanda i de båda mjölsorterna växelvis. Arbeta degen i bunken och låt den sedan vila i 30 minuter under bakduk. Dela degen i två delar och forma varje till en rund limpa, ganska platt i formen. Jäs på plåt i ca 30 minuter. Nagga brödet med en gaffel. Grädda i 200 grader i 25-30 minuter. Låt svalna under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.