Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Korv- och potatisgryta med senapssås

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Jag avskyr egentligen korv men så här är det riktigt smaskigt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tärna potatis och korv i ungefär lika stora bitar och koka potatisen halvmjuk i egen kastrull.
  2. Bryn korven lätt i en gryta tillsammans med den skivade purjolöken.
  3. Häll matlagningsgrädden i grytan med korven och smält ner buljongtärningen och tillsätt senap och resterande kryddor.
  4. Häll bort vattnet på potatisen och lägg den istället med korven. Låt det koka ihop och tillsätt ärtorna strax före servering lagom tills att de blir mjuka utan att koka sönder.
  5. Garnera gärna maten med lite färk persilja och serva en god sallad till.
  6. Naturligtvis kan du byta ut grädden mot ett magrare alternativ, lättmjölk och ta i redning istället , eller varför inte prova kokosmjölk som är suveränt i de flesta rätter. Ta curry istället för senap eller lägga till, ta bort grönsaker. Har aldrig mätt upp ingredienserna när jag lagar denna rätt utan det är en uppskattning, men jag te.x tycker om senapssmak och brukar nog ta ganska mycket och späder oftast ut grytan med lite mjölk om den verkar tjock.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • mormormarianne 23 februari 2008

    Även ett bra tips känner jag! Och det verkar enkelt att tillaga.

  • kriber 22 augusti 2008

    Gott och enkelt! Jag använde cremefreiche och curry istället för grädde och senap.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.