Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Korv och potatisgratäng

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En vardagsfavorit som räcker åt hela familjen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala potatisen, skär i mindre bitar och koka nästan mjuk i lättsaltat vatten. Skär korvarna i ca i 1 cm tjocka skivor. Skiva löken tunt och dela svampen i kvartar. Hacka de soltorkade tomaterna fint. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek korven, löken och svampen tills de börjar få lite färg. Blanda ner osten och de soltorkade tomaterna och lägg i ena halvan av en ugnssäker form. Häll bort vattnet från potatisen och blanda med senap och crème fraiche. Krydda med salt och peppar. Lägg upp potatisen bredvid korven i gratängformen. Gratinera i ugnen tills gratängen börjar få färg.
  2. Servera med en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.