Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Korv och rotfruktsgryta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Värmande korvgryta med rotfrukter

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skär potatisen i bitar och morötter och palsternackor i centimetertjocka slantar. Skär bort det gröna på purjon. Klyv det vita på längden och skär sedan centimetertjockt tvärs över. Skala vitlöken. Hacka persiljan. Skär tomaterna i rejäla klyftor.
  2. I en rejäl gryta hettar du upp olivoljan. Lägg i morötter, palsternackor, purjolök och vitlök. Fräs någon minut och lägg så i potatisen samt salt och kryddpeppar. Häll på så mycket vatten att det precis täcker. Lägg i korven, på med lock och sjud på svag värme i 30 minuter.
  3. Lyft upp korven. Rör ner tomater och persilja. Sjud en minut. Häll över i en skål. Skär korven i bitar och lägg i den. Servera i djupa tallrikar.
  4. En god senap passar bra till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.