Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

korvbröd

(12 kommentarer)  
korvbröd korvbröd korvbröd
  • Serverar: 24-25 portioner
  • Tid: 38 minuter
Skriv ut

Mycket lättarbetad deg. Brödet är mättande och blev jätte gott, bättre än köpt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen. Smält smöret och häll på mjölken, jumma till 37 grader. Häll det över jästen och rör ut. Tillsätt resten av ingredienserna. Spara lite mjöl till utbaket. Knåda samman och låt jäsa i 30 minuter.
  2. Knåda igen och forma ca 24 korv bröd (ca 55g gram deg per bröd). Låt jäsa till dubbel storlek. Pensla med mjölk eller vatten och grädda i 250 graders ugn i 5-8 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (12)

  • epi 28 februari 2008

    Det här korv brödet kommer jag baka fler gånger. Tog i häften grahams mjöl. Blev mycket goda.

  • tina62 27 mars 2008

    Fick tummen upp av hela familjen Ett recept som jag kommer att använda ofta.

  • pytte24 20 januari 2009

    Jag bakade dubbelsats av dessa, kanon bra recept. Blev omtyckta av hela familjen nu vill jag inte ha köpta korvbröd. Tack för ett kanonrecept! / Pytte

  • MammaIrene 30 april 2009

    Fantastiskt gott korvbröd, eller vanligt bröd också för den delen om det blir något över, det går bra vilket som, Toppen, bakar det för andra gången nu i dag!

  • loisss1 28 juni 2009

    Mycket goda korvbröd och lätt att baka. Tack så mycket för receptet! :o)

  • ungamorsan 27 juli 2009

    Toppenrecept! Jag gjorde hamburgerbröd av mina istället och de var otroligt mycket godare än köpta! Vi hade köpta hamburgerbröd hemma för att jämföra med, enorm skillnad.. Jag hade 1/3 vatten och 2/3 mjölk i mina samt att jag penslade dom med smör och hade på sesamfrön.

  • MammaModesty 28 februari 2010

    har bakat dessa idag då vi kom på att vi skulle gå ut o grilla korv o jag inte hade något korvbröd hemma... ett jätte lätt o gott recept... jag hade i ca 2ms socker då korvbröd ju är lite sötare.... alla här hemma tyckte det var supergott... så en 5:a från oss...

  • kantomen 8 maj 2010

    Mina blev inga korvbröd, snarare bullar. Fast de var goda. Jag får nog rulla ut dem mer?? Man är ju ingen bagare precis...

  • lillemu 15 juni 2010

    Sonen tyckte korvbrödet var mycket, mycket bättre än det köpta och vill ha det som frukostmackor också. Det bör väl bli en 5a? =)

  • Nelly8 4 november 2010

    Blev för mig lite mer kompakta än vad jag vill att korvbröd/hamburgerbröd ska vara. Kanske skulle jag ha knådat mer eller använt vetemjöl special istället. Men de var lättlagade och goda. Jag gjorde hamburgerbröd av degen och hade på sesamfrön.

  • Cassiopeya 26 januari 2011

    Väldigt goda korvbröd:) Gjorde några som hamburgerbröd också, super! Härlig deg att jobba med. Men inser att jag borde köpa en baugettplåt, så korvbröden blir snyggare ;) Hade lite socker i degen och tog lite mindre mjöl. Kommer göras igen, snart!

  • fi12 11 mars 2011

    Superbra o lättarbetad deg. Bakade in grillad korv i o det fick med beröm godkänt =) Tack för ett bra recept! Sofie

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.