Smöra en eldfast form.Skär falukorven i tärningar och lägg i formen. Blanda samman grädde,senap,ketchup sist blandar man i den rivna osten. Häll blandningen över korven. Gör moset som du brukar men det sista du har i är ägget. Bred sedan moset över blandningen.Gratinera i 225 grader i ca 20-25 minuter. (jag brukar steka lite lök och lägga över korven innan jag har på gräddblandninen)
Man kan göra så att det ser lite festligare ut om man använder en sprits när man ska placera moset över blandningen.
Ett tips....lägg folie i ugnsbottnen denna gratäng har en viss förmåga att koka över.
Det här blev jättegott. Tror den blir ännu godare när jag använder mitt eget mos istället för pulvermos som jag gjorde den här gången. Det här kommer jag helt klart göra igen!
Snabblagad och god!
Det här blev jättegott. Tror den blir ännu godare när jag använder mitt eget mos istället för pulvermos som jag gjorde den här gången. Det här kommer jag helt klart göra igen!