Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Het vegetarisk korvgryta

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 1-2 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

To hot for you? Jag trodde inte att den här maträtten skulle bli så het som den blev, men då jag älskar spicy mat så gjorde det inte något! Tack vare matklubben fick jag nys om den nya chorizokorven från hälsans kök. Det går naturligtvis att göra samma rätt med köttchorizo eller annan kryddstark korv!

Ingredienser

Instruktioner

Skär en halv gul lök grovt i skivor och stek i en gryta med en god olivolja. Tillsätt sedan soja chorizo eller annan kryddig korv som du har skivat. Stek den tillsammans med löken. Häll i de krossade tomaterna, kryddorna och de svarta bönorna som du noga sköljt om du köpt dom i konserv. Koka under lock på svag/medelvärme i ca 30 minuter. Servera med ris och en klick crème fraiche. Smaklig spis!

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Pattycake 16 februari 2011

    Förresten så tappade jag i vitpepparkaret i grytan... Fiskade upp det mesta... Tror 1 krm räcker gott & väl. Skulle ha haft i 1 tsk sambal oelek istället för piri piri. Testa det istället :D

  • StudentEllen 23 februari 2012

    Jag gjorde den här idag, det blev riktigt gott. Det passade att äta mjukt bröd till och doppa det i tomatsåsen!

  • StudentEllen 23 februari 2012

    Söt bild förresten med katten :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.