Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 5 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Min pappas ungerska version av korvgryta.

Ingredienser

Instruktioner

Skär korven och morötterna i slantar, skala och skär potatisen i större tärningar. Smält smör i en stor gryta och häll i morötter och potatis. Stek dom glansiga i någon minut och täck sedan med vatten,vattnet ska vara ett par centimeter ovanför potatisen/morötterna. Smula ner en buljongtärning och häll i ajvar relish. Koka upp och koka svagt i ca 5-7 minuter. Red med lite maizena för fylligare gryta. Häll i korven och salta och peppra om det behövs. Koka ytterligare 5-7 minuter. Servera genast med ljust bröd att doppa i såsen. Jag höftar alltid med ingredienserna så jag har inte stenkoll på mängden. Vill man ha en fylligare gryta kan man med fördel hälla i röda linser strax innan korven.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • johnniej 24 juli 2009

    Mycket smakrik och god

  • Catcha 22 oktober 2012

    Supergod och smakrik korvgryta som var väldigt lätt att göra

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.