Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Visst går det att göra en snabb gryta på korv, inte minst sagt falukorv! Riktigt god och smakrik gryta med mycket smak av tomat och örter. Smaka ungefär som en kryddig men god och mustig korv stroganof. Går även utmärkt att tillsätta mer grönsaker osv. Bra vardagsmat med lite roligare smaker än bara stekta falurkorvsbitar, makaroner och ketchup.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finhacka purjolöken, skrapa ur kärnorna ur chilin och finhacka, finhacka bacon och börja fräsa detta i matfett i en kastrull/gryta. Under tiden, skär falukorven i grytbitar och tillsätt. Stek tills allt fått yta. Tillsätt buljongtärning, tomatpuré, vatten, mjölk, redning och mango chutney. Låt koka upp och småkoka. Hacka de soltorkade tomaterna fint fint och tillsätt.
  2. Nu kan du under tiden koka upp diverse tillhörande kolhydrater, såsom makaroner eller ris.
  3. När grytan kokat i 10 min, tillsätt crème frachge och krydda med örterna. Finhacka paprikan och strö över i sista stund. Smaka av.
  4. Servera varm till exempelvis ris, pasta eller potatis.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Dansmyran 6 juli 2009

    Mycket god och smakrik gryta. Bra variant på korv som kan bli tråkigt i längden ;-D

  • farmoringer 25 oktober 2009

    Det här var en supergod rätt för att vara falukorv. Så du fick full pott av mig.. Inger

  • kari58 3 december 2010

    Hej. Du gör såååå goda maträtter. Tack. Ha en bra kväll. Karin

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.