Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

En korvgryta som min mamma brukade göra. Jag älskade den och mina barn älskar den nu :)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och stava upp kålroten. Skala och klyfta morötterna. Skala potatisen. Lägg alla rotfrukter i en stor kastrull och ha på vatten. Känn med potatissticka när det är färdigt. Ha i kalvfond, strimlade korvskivor och strimlad purjolök när det är ca 5 minuter kvar att koka.
  2. Ät i djup tallrik med mycket sky eller fiska upp korvgrytan med hålslev och ät på flat tallrik. Mums!!
  3. Fler av mina recept hittar du på min blogg: Bland mina kastruller och Pannor

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • kajsa36 6 april 2008

    I Orsa kallar vi det för sö päron.... jätte gott.. När jag gör så brukar jag ha i rimmat kött oxå...mums

  • Tesserese 4 september 2010

    Gott!

  • Starborg 23 augusti 2011

    Jag brukar ha i senap också, det blir lite mer sting i smaken. Man kan också ha i kryddpepparkorn att koka med. Mums!!! ;)

  • boris52 19 juli 2012

    Enkelt och gott. Tillsätt gärna lite persilja ,i tallriken kan man även ha lite senap.Gott!

  • . 13 mars 2023

    fyfan

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.