Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Detta är ett mycket uppskattat recept i Danmark där rätten kallas Svensk korvgryta. Båda barn och vuxna tycker om rätten. Men inga av mina svenska vänner känner igen den. Så nu skickar jag receptet in. Hoppas Ni tycker om den.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär korven och potatis i små bitar 1x1 cm. Skiva löken i tunna skivor, eller hacka om du föredrar små bitar.
  2. Börja med att steka löken i smör eller margarin. Den ska inte ta färg.
  3. Lägg i potatis, korv och paprika och stek ett par minuter.
  4. Häll i mjölk och grädda och koka på låg värme i 4-5 minuter, rör om flera gånge.
  5. Strö över hackad gräslök och servera.

Liknande recept

Kommentarer (16)

  • LottaKi 12 augusti 2008

    Bra och enkel maträtt som går att förbereda och laga till utan stress. Rekommenderas till stressade föräldrar som vill ha lite variation eftersom den uppskattas av barnen.

  • Mikael3 20 november 2008

    Ska potatisen kokas innan man steker den? /nybörjaren

  • barroz86 6 augusti 2009

    När kommer tomatpuren i? och hur mycket? efter smak? vilken potatistyp är bättre? ser smarrigt ut! skall testa detta nu! MVH Mr.Habanero

  • Izzy81 10 januari 2010

    Det var en supergod och enkel gryta

  • Cairro 23 mars 2010

    Jag gjorde grytan för att jag ville testa nåt nytt och för att jag ville bli av med en bit falukorv men måste erkänna att jag var ganska skeptisk... men den var faktiskt god! Min sambo var ännu mer skeptisk än jag han är inte ett fan av tomat-rätter men han gillade den till och med mer än jag och det är ett bra betyg!!

  • Dunadain 12 september 2010

    1 tsk Paprika? Pratar vi kryddan eller finhackad riktig paprika?

  • Christian0 3 december 2010

    Också nyfiken på ifall det ska vara paprikapulver eller finhackad paprika. Återkommer med betyg när jag har tillagat rätten.

  • farmoringer 18 december 2010

    Har testat din korvgryta och den var jättegod. Men gjorde en liten egen variant av den. Stekte allt som stod plus att jag hade färsk paprika i. Sen la jag allt i en ugnssäker form toppade med lite ost och gratinerade...

  • Anemona35 28 februari 2011

    God och enkel korvrätt med allt i samma. Påminner om stroganoff, men blir snäppet godare. Hela familjen åt med god aptit. Vi hade dock ingen gräslök utan använde persilja istället.

  • tippitipp 19 augusti 2011

    Jätte god korvgryta. Jag åt magen från ryggen så att säja:)) Den kommer jag att göra fler gånger

  • lilja71 15 november 2011

    Påminner om stuvad pytt i panna fast med mera smak. Skulle haft en fast potatissort i stället för mjölig. God smak men det blev lite geggigt, kanske p.g.a. den mjöliga potatisen.

  • raffa 3 januari 2012

    Detta var SUPERGOTT !!! Uppskattades av både vuxna, barn och ungdomar här. Ska göra denna idag igen :))) Tack för ett suveränt recept. Då allt tillagas ihop !

  • lo0la 21 augusti 2012

    JÄTTEGOTT! Både jag och sonen slevade i oss 2 portioner ;D Hade även i en vitlöksklyfta = yummie!

  • kristin1979 12 februari 2013

    Hej! Jag blir förvånad att du skriver att ingen känner igen receptet. Min mamma och mormor har ofta gjort det här receptet men med lite olika variationer. I hälsingland vet jag att vi äter det ofta iaf :) Mvh Kristin

  • kristin1979 12 februari 2013

    Hej! Jag blir förvånad att du skriver att ingen känner igen receptet. Min mamma och mormor har ofta gjort det här receptet men med lite olika variationer. I hälsingland vet jag att vi äter det ofta iaf :) Mvh Kristin

  • Tessie85 28 februari 2013

    Varken barn eller vuxna tyckte om denna, tyvärr.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.