Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

En mycket god gryta med en aningens smak av honung

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skär den gula löken i smala klyftor. Dra av skinnet, skär falukorven i bitar. Kärna ur äpplena och delar dom i klyftor. Fräs löken mjuka i olivolja 3-4 min. Tillsätt korven och äppelklyftorna, smula över hönsbuljongtärningen.
  2. Fräs yttligare 2-3 min.Tillsätt honung,senap, russin och vatten + mellangrädde. Låt sjuda under lock ca 2 min. Smaka av med svart peppar. Blanda i strimlad persilja.
  3. Serveras med kokt potatis eller ris.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • lyckesjo 22 januari 2011

    Hej! Hur mycket honung behöver man? Hittar det inte i innehållsförteckningen, i övrigt så ser den så smarrig ut så den kommer nog att serveras på mitt middagsbord inom en snar framtid! Mvh Josses

  • Josses 22 januari 2011

    Hej! Måste ha blivit något fel när jag gjorde mitt inlägg tidigare idag, det såg ut som om det var någon annan än jag som hade skrivit, men så här ska det vara; Hur mycket honung behöver man? Hittar det inte i innehållsförteckningen, i övrigt så ser den så smarrig ut så den kommer nog att serveras på mitt middagsbord inom en snar framtid! Mvh Josses

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.