Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Korvlåda med ris

(7 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Hör du till dom som fick ris och korvlåda i matbespisningen "Bamba"? Det gör jag. Här vill jag nu dela med mig av receptet jag fick av en av mat-tanterna när det begav sig i början på 70-talet

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på riset enl anvisningen på förpackningen.
  2. Skiva och stek korven på låg värme.
  3. Smält margarinet. Vispa ner mjölet och späd med mjölken. Lägg i senap, pepparot och ketchup. Koka upp och låt sjuda på svag värme i 4-5 min. Smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg upp korven och slå såsen över. Garnera med den klippta dillen.
  5. Servera med riset och en sallad.

Liknande recept

Kommentarer (7)

  • Bappi 19 maj 2009

    Enklet och mumsigt/ kram Bappi

  • pullan21 2 augusti 2009

    Riktigt gott! Kommer att göra denna rätt flera gånger!

  • Gul13 6 augusti 2009

    Har precis upplevt en nostalgitripp till lunch. I vår skola kallades detta Korvforsell och det var lika gott nu som då. Tack för receptet. En 5:a från oss.

  • enAnnan 27 augusti 2009

    God variant på stroganoff. Enkel och riktigt snabb vardagsmatlagning. Vi är lite dåliga på korv så jag uppskattade det här, sönerna oxå.

  • goagrejer 14 december 2009

    En resa tillbaka i tiden, min absoluta favoriträtt på den tiden man gick i banlonpolo, träskor och var rädd för tjejbaciller....... Underbart!!

  • lindabjallan 3 mars 2010

    Den här var super-god!

  • Glitterfia 16 mars 2010

    Ger receptet 3 stjärnor för det är en enkel och snabblagad vardagsrätt med milda smaker. Trodde dock att det skulle smaka mer.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.