- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 15 minuter
Skriv ut
Jättegod, krämig korvstroganoff. Se även tips på hur man kokar ris på absolut enklaste sättet.
Snabblagad och enkel middag.
Instruktioner
- Skiva falukorven i stavar och bryn den i en stekpanna tills den har fått lite färg.
Skiva lök och tärna morot och paprika. Fräs lök och morot tills den blir mjuk i en kastrull, tillsätt därefter korv, paprika, krossade tomater, buljong, kryddor och vatten. Låt koka ihop ca 10 minuter. Tillsätt grädde och smaka av med salt och peppar.
För tjockare och krämigare konsistens red av med lite toppredning och låt koka i minst 5 minuter (tills mjölsmaken har försvunnit).
- Servera med ris.
- Tips på ett enkelt sätt att koka ris!
1 del ris, 2,1 delar vatten, lite olja och salt.
Ställ kastrullen på plattan, låt det börja koka. När det börjat koka stäng av plattan och låt kastrullen stå med locket på i ca 20-25 minuter. Färdigt utan att bränna vid.
Publicerat den
23 mars 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Lite ovanlig smaksättning i stället för den traditionella stroganoffen! Uppskattades av oss, kommer att lagas igen.
Hade äran att få äta rätten direkt på plats av kocken La Jefa...kan bara säga högsta betyg.....FIVE STARS!! :) ps. Tack för god mat o vänligt bemötande...du är en sann vän... massor av rosor till Dig
hoppas fler testar denna rätt...
ska för en gång skull göra xakt som det står i ett recept... :)
ska bjuda mina vänner på det oxo... :)