Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratäng med rotselleri

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Alldeles mjäll och len blir rotselleri i gratäng. Den härliga smaken kommer verkligen till sin rätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Koka upp rikligt med vatten samt buljongtärningen i en rymlig kastrull.
  3. Skär bort skalet från rotsellerin. Skär den i ca 2 cm tjocka skivor. Koka nätt och jämt mjuka i buljongen 2-5 minuter. Ta upp med hålslev och låt rinna av på en ren kökshandduk eller på hushållspapper.
  4. Lägg över rotsellerin i smord ugnsform. Häll på grädde och strö över timjan och hälften av citronskalet. Salta, peppra och strö över ost.
  5. Gratinera mitt i ugnen 25-30 minuter tills det fått fin färg. Strö över resten av citronskalet och ev lite timjanblad.
  6. Till servering: Kallskuret, t ex rostbiff eller stekta kotletter och en blandad grönsallad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • evaullabritt 9 september 2013

    Mycket god gratäng och kolhydratsfattig. Rotsellerin blev något överkokt i min smak. Nästa gång hoppar jag över förkokningen i vatten och låter den "kräma till sig" i ugnen lite längre.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.