- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Alldeles mjäll och len blir rotselleri i gratäng.
Den härliga smaken kommer verkligen till sin rätt.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Koka upp rikligt med vatten samt buljongtärningen
i en rymlig kastrull.
- Skär bort skalet från rotsellerin. Skär den i ca 2 cm tjocka skivor. Koka nätt och jämt mjuka i buljongen 2-5 minuter. Ta upp med hålslev och låt rinna av på en ren kökshandduk eller på hushållspapper.
- Lägg över rotsellerin i smord ugnsform. Häll på grädde och strö över timjan och hälften av citronskalet. Salta, peppra och strö över ost.
- Gratinera mitt i ugnen 25-30 minuter tills det fått fin färg.
Strö över resten av citronskalet och ev lite timjanblad.
- Till servering:
Kallskuret, t ex rostbiff eller stekta kotletter och en blandad grönsallad.
Publicerat den
11 december 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mycket god gratäng och kolhydratsfattig. Rotsellerin blev något överkokt i min smak. Nästa gång hoppar jag över förkokningen i vatten och låter den "kräma till sig" i ugnen lite längre.