Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Matkinas Benfria kotlett

(31 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Detta är nog den godaste gratängen jag vet, det blir sååå god sås och det är sååå gott att krösa ihop den goda såsen med nykokta potatisar... Detta recept vet jag inte hur mååånga jag har delat ut till nära och kära och både gamla som unga älskar denna maträtt!!! Denna maträtt är ett helsäkert kort om man inte vet vad man ska bjuda på, den går alltid hem... prova få ni se...

Ingredienser

Instruktioner

Lägg dom benfria råa kotlettskivorna i gratängformen. Rör ihop såsen och häll den över kotletterna . Grädda gratängen i 225 grader i 50 minuter . Servera kokt potatis och grönsaker och vinbärsgele till! Smaklig spis!!!

Liknande recept

Kommentarer (31)

  • pingu 8 mars 2008

    Jättegott! Använde iofs karré istf kotlett men det blev väldigt lyckat.

  • annwik 29 mars 2008

    Hej Vi provade detta idag, två vuxna och en 9-åring, vi tyckte det var kanongott. Serverade även rödkål och saltgurka till. Jag använde västernbottenost. Det kommer hamna bland favoritrecepten.

  • camillaf14 16 april 2008

    Verkligen kanongott! Och ett bra recept att kunna "leka" med :-) Helt klart en ny favorit här hemma! Och högsta betyg såklart. Hälsningar Camilla

  • TweetyPie 21 april 2008

    Kan bara instämma - kanongott!

  • trampolin 3 juni 2008

    Lättlagat och gott :)

  • Agali 8 augusti 2008

    Väldigt trevligt med kotlett som inte bliur snustorr och smaklös! Jättegott, både barnen, sambon och jag åt så vi höll på att spricka. :D

  • mllu 22 november 2008

    kanongott! Ett plus att det blev mycket sås:)

  • Hemkocken 3 januari 2009

    Supergott! Jag lade även in ett foto.

  • Runan 18 januari 2009

    Gott Gottili Gott Gott !!

  • loppan35 2 mars 2009

    detta recept ska jag testa imorgon men jag kommer att använda fläskytterfile. ska bli jättespännande i alla fall o lovar att återkomma med resultatet *L*

  • lena4 8 mars 2009

    Har käkat denna rätt till middag idag, vi tyckte det var lite för mycket smak av senap. Ska ta mindre nästa gång. Annars var det lätt att bara röra ihop och slänga in i ugnen. MVH Lena

  • loppan35 29 mars 2009

    MYCKET GOTT OCH MYCKET LÄTTLAGAT en klar femma!!! *L* kryddade lite extra med dragon,ingefära o chilisås. blev verkligen en favorit här hemma. TACK FÖR ETT GOTT RECEPT!

  • steper 13 maj 2009

    Kanongott!!!!! Har provat med filé och kyckling och såsen passar även med dessa!!! 5+ helt klart!!

  • ceciliaellwyn 20 november 2009

    enkelt och gott precis som det ska vara

  • lindasv 26 januari 2010

    Lagade denna gratäng i går. Hade ingen dijonsenap men tog vanlig! Blev mycket gott och köttet perfekt! Nästa gång tar jag dijonsenap för att få lite mer sting.

  • 541002 5 februari 2010

    Vilken fantastisk rätt. Enkelt och supergott. Det blir rätten som kommer att serveras till våra gäster framöver Tack

  • florin 20 april 2010

    Mycket gott. Hela familjen tackar för receptet. Min man blev alldeles lyrisk så gott var det.

  • Rosita68 26 maj 2010

    Vilket lättlagad maträtt och det blir nog lika gott med kyckling.

  • christincarlsson 1 juni 2010

    Mycket gott :D

  • MosterA 29 oktober 2010

    Väldigt gott ! ! Påminde mycket om de populära "Sambal kotletterna", som också är väldigt goda.

  • Starborg 15 december 2010

    Riktigt god rätt! Jag stekte färska champinjoner och lade med sista 5 minuterna i ugnen. Mumsfillibabba!!

  • Lenael 20 februari 2011

    Nu har även jag provat detta populära recept. Kan bara hålla med ..... lättlagat och riktigt gott. Jag använde ytterfile och följde receptet i övrigt. Ger detta full pott.

  • christincarlsson 25 februari 2011

    Riktigt gott, men smaken föll ej för barnen

  • Matannica 27 februari 2011

    Topp betyg! 43 åringen, 10åringen och 9åringen tyckte det var toppen jag tyckte senaps smaken var lite mycket, så eftersom det är jag som lagar maten så blir det mindre nästa gång! Men när mina 3 kräsna kan enas om en maträtt så kan det inte bli annat än högsta poäng! Mitt toppbetyg kommer av att det var så busenkelt!!!

  • medicin76 26 oktober 2011

    "Rör ihop såsen och häll den över kotletterna" Blev så sugen på detta receptet igenom bara bilden, så jag skapade mig ett konto på sidan för att kunna se hela receptet, men ack så fel jag hade... Kan bara se självaste Ingredienserna. Så hur rör man till den där såsen, alltså i vilken ordning ska sakerna i? Annars tack för receptet.

  • fruH 26 oktober 2011

    Alltså seriöst "medicin76"...... I vilken ordning ska sakerna i????? Spelar ju ingen roll. Det är bara att blanda sakerna till såsen sen häll det över kotletterna. Tror inte det påverkar såsen om du tar soyan före eller efter senapen.......

  • kastor8 3 mars 2012

    skall osten i såsen. Eller skall man lägga på den senare?

  • victea 25 november 2012

    Tack för denna underbart goda gratäng. Vi åt och njöt och skrapade den sista såsslatten ur formen.

  • agda52 23 maj 2013

    Underbart gott!! Uppskattat av Familjen. Men jag brynte skivorna i stekgryta en liten stund innan jag la i dom i formen. Använde Creme Fraiche med vitlök i. Tog bara en msk dijjonsenap och kryddade med lite svartpeppar också. Kommer att göra detta många ggr. Även till fest med nån god ugnspotatis till, tex. Hasselback...

  • hammevik 9 september 2013

    Perfekt vardagsmat som uppskattades av hela familjen. vi stekte färska champinjoner i smör med lite salt o vitpeppar. passade jättebra till. Detta kommer vi att tillaga fler ggr :)

  • eva23 17 augusti 2014

    Så gott detta är, och enkelt! Man kan ju krydda efter egna önskemål också, jag tar tex chilisås istället för senap. Men perfekt att det sköter sig självt i ugnen och man slipper stå i stekos...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.