Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kotlett med pytt på majrova

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det här är en rustik rätt som passar både till vardags och till fest, saftig stekt kotlett med en smakrik pytt på majrova och ljuvligt doftande vitlök.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och tärna majrovorna. Koka upp vatten med salt i en gryta och lägg i majrovorna. Koka upp och koka sakta i tio minuter. Slå majrovorna i ett durkslag och låt rinna av väl.
  2. Kärna ur och tärna tomaterna. Skala och pressa vitlöksklyftorna. Ta av bladen från persiljekvistarna och hacka bladen fint.
  3. Salta och peppra kotletterna på båda sidor. Smält smöret i en stekpanna på stark värme och bryn kotletterna två minuter på varje sida. Minska värmen och tillsätt majrovorna. Stek fem minuter, vänd kotletterna och stek fem minuter till.
  4. Ta upp kotletterna ur stekpannan, lägg dem på ett varmt fat och täck med aluminiumfolie. Rör ner tomaterna i majrovorna och öka värmen. Tillsätt ca ½-1 krm socker och fräs under omrörning fem minuter. Blanda ner vitlök och persilja i stekpannan och krydda med svartpeppar. Fräs under omrörning en minut. Lägg upp grönsakerna bredvid kotletterna.
  5. Häll vinäger och vatten i stekpannan och skrapa loss stekrester på bottnen. Vispa ihop till en sky och häll skyn över pytten och kotletterna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.