Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kotlett Piccante

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

De här fläskkotletterna bräseras i en sås med oliver och grön chili som tar fram en läcker saftig smak till rätten. Snabbt och enkelt att tillaga.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör såsen. Hetta upp 1 msk olja i en kastrull och lägg i lök, paprika och chiliflingor. Fräs under omrörning tills grönsakerna mjuknat.
  2. Tillsätt passerade tomater och blanda ordentligt. Koka upp och låt sjuda 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Hetta upp resten av oljan på medelvärme i en stor stekpanna. Salta och peppra fläskkotletterna. Lägg dem sedan i stekpannan och bryn cirka 6 minuter på båda sidor, tills väl brynta.
  4. Häll över såsen i stekpannan med köttet. Tillsätt oliverna och chilin och koka upp. Sänk värmen och låt sjuda 3-4 minuter tills fläskkotletterna är möra.
  5. Portionera upp riset på fyra tallrikar. Lägg upp en fläskkotlett på varje tallrik och ringla över såsen. Garnera med koriandern och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.