De här fläskkotletterna bräseras i en sås med oliver och grön chili som tar fram en läcker saftig smak till rätten. Snabbt och enkelt att tillaga.
Instruktioner
- Gör såsen. Hetta upp 1 msk olja i en kastrull och lägg i lök, paprika och chiliflingor. Fräs under omrörning tills grönsakerna mjuknat.
- Tillsätt passerade tomater och blanda ordentligt. Koka upp och låt sjuda 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Hetta upp resten av oljan på medelvärme i en stor stekpanna. Salta och peppra fläskkotletterna. Lägg dem sedan i stekpannan och bryn cirka 6 minuter på båda sidor, tills väl brynta.
- Häll över såsen i stekpannan med köttet. Tillsätt oliverna och chilin och koka upp. Sänk värmen och låt sjuda 3-4 minuter tills fläskkotletterna är möra.
- Portionera upp riset på fyra tallrikar. Lägg upp en fläskkotlett på varje tallrik och ringla över såsen. Garnera med koriandern och servera.
Publicerat den
20 januari 2011
Liknande recept
Skriv kommentar