Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kräftströmming från skärgården

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här strömmingslådan har vi alltid på bordet till jul, påsk och midsommar. Men naturligtvis så är den lika god när som helst, så väl varm som kall.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rensa strömmingen, ta bort ryggbenet och klipp bort rygg och stjärtfenor. Lägg filéerna på en skärbräda med skinnsidan uppåt. Strö över ca hälften av saltet. Rulla ihop fisken med köttsidan utåt och lägg dem tätt i smord eldfast form. Strö den finhackade dillen och dillfröna över. Rör samman tomatpurén med resten av saltet, matolja och vatten. Häll det över strömmingen och täck formen med aluminiumfolie.
  2. Grädda mitt i ugnen ca 20-25 min. 200 grader.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.