Lasagne med kräftstjärtar är en perfekt rätt när man är många.
Instruktioner
- Ugn 175º.
- Fräs hackad lök, vitlök, morot, champinjoner och selleri i olivolja i gryta, utan att det tar färg. Tillsätt vinet och låt det koka in. Tillsätt vetemjöl och rör om.
- Späd med krossade tomater och smulad fiskbuljongtärning. Smaka av med salt och peppar. Låt kräftstjärtarna rinna av i en sil. Rör ner kräftstjärtarna och dillen i såsen och låt den bli het.
- Smält smöret till bechamelsåsen i en stor kastrull, utan att det tar färg. Vispa ut mjölet i smöret till en slät redning. Späd med het mjölk, lite i taget och vispa så att såsen blir slät. Låt såsen koka 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Smöra en ugnssäker form, ca 20 x 30 cm. Börja med att lägga ett lager bechamelsås, ett lager lasagneplattor och ett lager kräftsås.
- Fortsätt att varva lasagneplattor, bechamelsås och kräftsås. Avsluta med bechamelsås och riven ost. Grädda lasagnen i ugnen, ca 20 minuter. Servera med sallad.
Publicerat den
29 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar