Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kräftlasagne

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Lasagne med kräftstjärtar är en perfekt rätt när man är många.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175º.
  2. Fräs hackad lök, vitlök, morot, champinjoner och selleri i olivolja i gryta, utan att det tar färg. Tillsätt vinet och låt det koka in. Tillsätt vetemjöl och rör om.
  3. Späd med krossade tomater och smulad fiskbuljongtärning. Smaka av med salt och peppar. Låt kräftstjärtarna rinna av i en sil. Rör ner kräftstjärtarna och dillen i såsen och låt den bli het.
  4. Smält smöret till bechamelsåsen i en stor kastrull, utan att det tar färg. Vispa ut mjölet i smöret till en slät redning. Späd med het mjölk, lite i taget och vispa så att såsen blir slät. Låt såsen koka 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Smöra en ugnssäker form, ca 20 x 30 cm. Börja med att lägga ett lager bechamelsås, ett lager lasagneplattor och ett lager kräftsås.
  6. Fortsätt att varva lasagneplattor, bechamelsås och kräftsås. Avsluta med bechamelsås och riven ost. Grädda lasagnen i ugnen, ca 20 minuter. Servera med sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.