Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillade limemarinerade havskräftor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Försvinnande goda. Vill man inte ha chili smaken så byt ut den mot lite färsk ingefära. Servera detta med min sallad med ost och vitlök. Se under vitlökssallad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela kräftorna på längden. Tag ur stjärtens mörka sträng samt den hårda delen längst upp på huvudet. Riv skalet från 1 lime. Använd bara det gröna, det vita under kan vara beskt. Pressa juicen från limefrukterna i en skål.
  2. Skala och finhacka löken och pressa vitlöken. Hacka timjan och chili. Blanda samman övriga ingredienser till marinaden i skålen. Vänd kräftorna i marinaden och låt marineras i kylskåp ca 1 timme.
  3. Grilla dem lätt, börja med köttsidan mot glöden.
  4. Servera med en sallad och ev grillat vitt bröd.
  5. Tips: Till den här kräfträtten smakar min sallad med ost och vitlök grymt gott. Se under tidigare inlagt recept, vitlökssallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.