Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skaldjurssoppa med kräftcrème fraiche

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Milda skaldjurssoppa, som man också kan använda till sås. Jätte god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skaldjurssoppa: Skala kräftorna och lägg kräftköttet åt sidan så länge. Fräs lök och vitlök i smör i en kastrull. Tillsätt vitt vin, tomatpuré och kräftskal. Låt koka på svag värme ca 5 min. Tillsätt vispgrädde och vatten. Låt soppan koka på svag värme ca 15 minuter. Sila av. Smaka av med salt och vitpeppar. Håll soppan varm.
  2. Innan servering: Mixa soppan med mixerstav.
  3. Kräftcrème fraiche: Blanda kräftköttet med crème fraiche och dill. Smaka av med salt och vitpeppar.
  4. Servering: Häll upp i soppskål och klicka i kräftcrème fraiche.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.