Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kräftpaj

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Så god

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa vetemjöl, dill och smör i bitar till en smulig massa i matberedaren med kniven monterad. Tillsätt snaps eller vatten och kör tills det bildas en boll.
  2. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter, med mjölad hand. Låt pajen stå i kylen, ca 30 minuter.
  3. Nagga pajdegen med en gaffel och förgrädda i mitten av ugnen, 10 minuter.
  4. Låt kräftstjärtarna rinna av i en sil. Skiva purjolöken och fräs den i en stekpanna med smör tills den blir mjuk. Lägg den i pajskalet och fördela kräftstjärtarna över. Strö över dill.
  5. Vispa samman färskosten med mjölken och sedan med äggen. Salta och peppra. Häll äggstanningen över fyllningen och grädda i mitten av ugnen i 225° , ca 25 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • sandrakenttala 10 januari 2010

    lätt o gott..

  • Brosborg 19 augusti 2010

    Det står tyvärr inte vad man ska göra med paprikan. Jag antar att den ska fräsas en stund tillsammans med purjolöken?

  • halen6966 19 augusti 2010

    Oj då!! Men du har helt rätt, den ska fräsas med purjolöken. Mvh Helén

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.