Mixa vetemjöl, dill och smör i bitar till en smulig massa i matberedaren med kniven monterad. Tillsätt snaps eller vatten och kör tills det bildas en boll.
Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter, med mjölad hand. Låt pajen stå i kylen, ca 30 minuter.
Nagga pajdegen med en gaffel och förgrädda i mitten av ugnen, 10 minuter.
Låt kräftstjärtarna rinna av i en sil. Skiva purjolöken och fräs den i en stekpanna med smör tills den blir mjuk. Lägg den i pajskalet och fördela kräftstjärtarna över. Strö över dill.
Vispa samman färskosten med mjölken och sedan med äggen. Salta och peppra. Häll äggstanningen över fyllningen och grädda i mitten av ugnen i 225° , ca 25 minuter.
lätt o gott..
Det står tyvärr inte vad man ska göra med paprikan. Jag antar att den ska fräsas en stund tillsammans med purjolöken?
Oj då!! Men du har helt rätt, den ska fräsas med purjolöken. Mvh Helén