Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kräftpaj med saffran

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Knaprig paj med härlig fyllning med smak av saffran.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kör vetemjöl och smör i en matberedare. Tillsätt vatten och kör degen ytterligare några sekunder. Tryck ut den i en pajform ca 28 cm i diameter. Låt vila kallt 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 225 grader och förgrädda pajskalet ca 10 minuter. Låt svalna.
  3. Ansa och skiva fänkålen tunt. Fräs den i smör i en stekpanna, den ska bli mjuk. Lägg den i det förgräddade pajskalet.
  4. Låt kräftstjärtarna rinna av. Lägg dem i pajskalet, spara 1 dl till garnering. Vispa ihop ägg, mjölk, saffran, fänkålsfrön, salt och peppar. Fördela osten i pajskalet och häll över äggstanningen.
  5. Grädda ca 30 minuter.
  6. Skiva citron och rödlök tunt. Garnera pajen med kräftstjärtar, citron, rödlök och máchesallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.