Knaprig paj med härlig fyllning med smak av saffran.
Instruktioner
- Kör vetemjöl och smör i en matberedare. Tillsätt vatten och kör degen ytterligare några sekunder. Tryck ut den i en pajform ca 28 cm i diameter.
Låt vila kallt 30 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader och förgrädda pajskalet ca 10 minuter. Låt svalna.
- Ansa och skiva fänkålen tunt. Fräs den i smör i en stekpanna, den ska bli mjuk. Lägg den i det förgräddade pajskalet.
- Låt kräftstjärtarna rinna av. Lägg dem i pajskalet, spara 1 dl till garnering. Vispa ihop ägg, mjölk, saffran, fänkålsfrön, salt och peppar. Fördela osten i pajskalet och häll över äggstanningen.
- Grädda ca 30 minuter.
- Skiva citron och rödlök tunt. Garnera pajen med kräftstjärtar, citron, rödlök och máchesallad.
Publicerat den
21 april 2013
Liknande recept
Skriv kommentar