Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kräftsoppa med sting

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Varför inte prova den här krämiga kräftsoppan som en variant till kokta eller gratinerade kräftor?!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fräs lök och vitlök i en stor kastrull. Tillsätt paprikapulver, curry och socker. Häll på hälften av vattnet, allt vin, hummerfond, tomatpuré och buljongtärning.
  2. Låt allt koka utan lock i 5 minuter. Sila och häll tillbaka i en ren gryta. Tillsätt resten av vattnet, grädden och kajennpeppar och koka ihop i ytterligare 5 minuter.
  3. Red av till lätt simmighet. Smaka av med salt och ev. mera kajennpeppar.
  4. Häll av kräftstjärtarna noga. Ta under några till garnering.
  5. Fördela resten i varma skålar och häll soppan över. Garnera med dill och några stjärtar.
  6. Servera genast med ett gott bröd.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Vekanabb 30 mars 2013

    Kanongod soppa

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.