Väldigt goda portionspajer bakade i muffinsformar till buffén, till midsommar, till kräftfesten...i picknick-korgen...
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader och ta fram 12 muffinsformar.
- Pajdeg: Blanda smör, mjöl och salt till en smulig massa i en bunke. Tillsätt mjölken och äggulan. Arbeta snabbt samman till en deg. Lägg degen i plastfolie och ställ i kylen 60 minuter för att kallna.
- Kavla ut degen 2 mm tjock. Lägg ett tefat på degen och skär ut rundlar med en kniv. Tryck ut degen i muffinsformar. Ställ in dem i frysen i minst 30 minuter. Gör fyllningen under tiden. OBS! Pajskalen ska inte förbakas.
- Fyllning: Skiva svampen och fräs den i smör. Krydda med salt och peppar. Låt under tiden kräftstjärtarna rinna av i en sil. Skölj och strimla vårlöken. Vispa ihop tomatpuré, crème fraiche, ägg och äggula. Smaksätt med salt och peppar.
- Fördela svamp, kräftstjärtar, vårlök, dill och ost i pajskalet. Häll över äggstanningen. Baka i ugn i ca 30 minuter.
Publicerat den
20 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar