Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämig gratäng med fläskfilé

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Helstekt fläskfilé kryddad med citron, rosmarin och vitlök bjuds här tillsammans med en jordärtskocksgratäng.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 175º och 225º
  2. Gör först gratängen och värm den i ugnen före serveringen.
  3. Skölj, skala och skiva potatis och rotfrukter. Ansa och skiva purjolöken. Varva det i en smord ugnssäker form. Salta och peppra.
  4. Lägg några små bitar smör ovanpå. Häll över grädden och grädda gratängen på näst nedersta falsen i 225º, ca 40 minuter.
  5. Ta ut gratängen efter 30 minuter och strö över osten. Fortsätt och grädda den tills den får fin färg.
  6. Putsa fläskfiléerna och gnid in dem med salt, peppar, citronskal, rosmarin och vitlök.
  7. Lägg filéerna i en smord ugnssäker form och stek dem i 175º, tills innertemperaturen är 65-70º, ca 30 minuter. Låt köttet vila i 10 minuter, innan det skärs upp i centimetertjocka skivor. Lägg skivorna på den varma gratängen. Dekorera med strimlat citronskal och rosmarinkvistar. Servera med sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.