Helstekt fläskfilé kryddad med citron, rosmarin och vitlök bjuds här tillsammans med en jordärtskocksgratäng.
Instruktioner
- Ugn: 175º och 225º
- Gör först gratängen och värm den i ugnen före serveringen.
- Skölj, skala och skiva potatis och rotfrukter. Ansa och skiva purjolöken. Varva det i en smord ugnssäker form. Salta och peppra.
- Lägg några små bitar smör ovanpå. Häll över grädden och grädda gratängen på näst nedersta falsen i 225º, ca 40 minuter.
- Ta ut gratängen efter 30 minuter och strö över osten. Fortsätt och grädda den tills den får fin färg.
- Putsa fläskfiléerna och gnid in dem med salt, peppar, citronskal, rosmarin och vitlök.
- Lägg filéerna i en smord ugnssäker form och stek dem i 175º, tills innertemperaturen är 65-70º, ca 30 minuter. Låt köttet vila i 10 minuter, innan det skärs upp i centimetertjocka skivor. Lägg skivorna på den varma gratängen. Dekorera med strimlat citronskal och rosmarinkvistar. Servera med sallad.
Publicerat den
26 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar