Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämig kantarellsoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En smakrik soppa med nyplockade kantareller är aldrig fel.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rensa och borsta kantarellerna från jord, barr och annan smuts. Lägg undan de finaste små kantarellerna till garnering.
  2. Hacka kantareller, purjolök och vitlök och låt steka i smör i en kastrull. Fräs i ca 5 mintuer eller tills vätskan kokat in. Slå på vatten, mjölk och grädde under omrörning. Smula ner buljongtärningarna. Låt soppan koka sakta i 10-15 minuter.
  3. Tillsätt vinäger och sherry. Mixa soppan med stavmixer eller matberedare. Värm upp igen och smaka av med salt och peppar. Låt soppan sjuda några minuter medan kantarellerna till garneringen bryns i smör med lite salt och peppar.
  4. Garnera soppan med stekta kantareller och hackad persilja. Servera med ett gott bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.