Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämig kycklinglåda

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Jättekrämig och god. Jag brukar allid ta lite mer kryddor än vad som står i grundreceptet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Ta bort skinnet från kycklingen. Skär köttet i munsstora bitar och lägg dem i en ugnsfast form. Krydda med citronpeppar.
  2. Skala löken och skär den i klyftor. Ansa broccolin. Koka upp vatten i en kastrull. Lägg i lök och broccolibuketter och låt sjuda 3-5 minuter. Låt grönsakerna rinna av och spola dem sedan med kallt vatten.
  3. Smält matfettet i en kastrull på medelvärme. Tillsätt mjöl och rör om i ca 2 minuter. Tillsätt mjölk och koka upp under omrörning. Ta bort kastrullen från värmen och rör ner crème fraiche, senap, salt, 2 dl riven ost, broccoli och lök.
  4. Häll broccolisåsen över kycklingen. Blanda cornflakes med resten av osten och strö det ovanpå såsen. Gratinera i ugnen tills gratängen är gyllene och bubblar, cirka 20 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Lena 9 januari 2008

    Tack för ett kanon recept jag lagade denna rätt i helgen. Alla bara tyckte den var kanon. Så detta kommer vi att göra fler gånger

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.