Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämig kycklingsoppa med sparris och champinjoner

(7 kommentarer)  
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Härligt krämig kycklingsoppa med grön sparris och champinjoner.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta bort den nedersta delen samt toppen på sparrisarna. Skär sparrisarna i centimeterlånga bitar.
  2. Lägg sparrisbitarna i lättsaltat vatten, koka upp och låt sjuda tills sparrisen är mjuk, cirka 10 minuter. Prova med sticka.
  3. Sila av sparrisen och ställ den åt sidan.
  4. Skär kycklingfiléerna i 2 centimeter stora tärningar. Bryn kycklingen i olivolja. Låt kycklingen rinna av på hushållspapper.
  5. Ansa champinjonerna och ta bort stammar och skinn. Skiva champinjonerna tunt.
  6. Fräs champinjonerna i olivolja någon minut så de får lite färg. Låt champinjonerna rinna av på hushållspapper.
  7. Skala och strimla löken. Ansa vitlöken och tryck till den med bredsidan av en kniv. Ta bort kärnhuset på paprikan och strimla den.
  8. Fräs löken, vitlöken och paprikan i olivolja under omrörning så de blir mjuka utan att få färg. Lägg över i en gryta.
  9. Hacka basilikan grovt och lägg i grytan, spara några toppar till garnering.
  10. Riv ingefäran direkt ner i grytan, tillsätt vatten, salt, vitpeppar och buljongtärningar.
  11. Koka upp och låt sjuda i 10-15 minuter under lock.
  12. Tag av från värmen och mixa med stavmixer direkt i grytan tills allt är sammanmixat. Det ska bli en slät sky utan bitar.
  13. Tillsätt sparrisen, kycklingen, champinjonerna och grädden. Rör om väl och låt det hela få ett snabbt uppkok.
  14. Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten och tillsätt i grytan under omrörning. Blir soppan för tjock späd med lite mjölk eller grädde.
  15. Servera med ett syrligt fullkornsbröd och en god ost.

Liknande recept

Kommentarer (7)

  • Karolina92 3 mars 2010

    En jättegod soppa som blev en succé bland alla i familjen! Rekommenderas starkt till alla som tvivlar! :) MUMS!

  • Gul13 9 februari 2011

    Inte dumt för att vara soppa får man säga så. Jag är ingen soppfantast men jag försöker bli. Gillar man soppa gillar man säkert denna.

  • Gul13 21 februari 2011

    Nu har jag ätit detta igen (soppan räckte till matdosa oxå) och jag måste revidera min tidigare uppfattning till att säga att det var en JÄTTE GOD soppa. Verkligen riktigt god. Detta kommer jag absolut att göra igen.

  • Hedlunddd 21 april 2011

    Mumma!! Riktigt god soppa med god kryddning som är enkel att göra! Ett tips är att byta ut sparrisen mot haricots verts, billigare och om man tycker det, godare! Soppan funkar även som helt vegetarisk!

  • marly73 28 september 2011

    Oj, det här var gott! Kan inte sluta att gå runt och vara sugen, hädanefter blir det storkok!

  • Forsen 18 oktober 2011

    God, matig soppa och lätt att laga, så toppbetyg från mej, tack för receptet!

  • busan_86 15 september 2013

    Jättegod soppa.hade ingen sparris så jag tog sockerärter istället. Tog även en helgrillad kyckling istället för filéer och det blev kanon. En soppa som även mannen gillade :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.