Perfekt tårta till påskbordet. Eller till kalaset. Supergod
Instruktioner
- Skär bort kanterna på brödet, skär det i mindre bitar och kör dem i en matberedare till en smulig massa. Smält matfettet och blanda det med brödsmulorna. Tryck ut blandningen i en smord form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter.
- Rör samman färskosten med crème fraiche, tillsätt laxstrimlor, pepparroten och krassen. Blanda om. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 10 minuter. Ta upp och krama ur lätt. Lägg dem i en kastrull med några droppar av blötläggningsvattnet att smälta i. Låt blandningen smälta försiktigt på svag värme. Rör ner det smälta gelatinet i fyllningen och blanda om ordentligt. Häll fyllningen i formen och släta till ytan. Låt stå kallt minst 5 timmar innan den serveras. Garnera strax före servering, med laxrosor, citronskivor, limerasp och dillvippor
Publicerat den
10 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mums!! Så himla god och lättlagad. Gjorde den dagen innan och garnerade innan servering. Kommer absolut att göra tårtan igen. Full pott såklart. Tack för receptet.