Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämig LCHF svampsoppa med bacon och ägg

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En soppa som jag uppfann inför besök av vänner med LCHF önskningar. Att kalla den för lyckad anser både vi och LCHF gäster är att ta i, i underkant. Kommer absolut att göras igen, även utan gäster.

Ingredienser

Instruktioner

Ta fötterna från champinjonerna och spara dem till senare. Finskiva svamphattarna och fräs med bacontärningarna och en klick smör i en gryta. Låt fräsa i ca 15 minuter till det fått fin färg och svampen börjar knäppa. Tag fräset ur grytan och ställ åt sidan så länge. Skala de hårdkokta äggen och dela i halvor. Finhacka paprika och svampfötter och fräs i grytan ca 15 minuter. Smula över buljongtärning och pressa i vitlök. Tillsätt grädde, tomater och crème fraiche, rör om och låt småputtra ca 20 minuter. Ta grytan från värmen och kör med mixerstav till en slät soppa. Blanda ner bacon och hattar och sätt tillbaka på plattan några minuter. Smaka av med salt och peppar och servera med 1 ägghalva i tallriken.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.