Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

En morotskaka som har en fyllig botten och en krämig god philadelphiaostglasyr.

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker poröst. 2. Tillsätt de rivna morötterne tillsammans med det smälta smöret. Rör om till en jämn smet. 3. Vispa sedan ner vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och bikarbonat i smeten. Häll över det i en smord långpanna och låt det grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. 4. Glasyren: Smält smöret och rör sedan ner resten av ingredienserna till en jämt och slät glasyr. Bred ut den över kakan då den har svalnat.
  2. Strö lite kokos över kakan, som garnering.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • kittypie 20 augusti 2010

    Underbart god! Den blev dock lite tunn så nästa gång ska jag prova att ha en mindre plåt :)

  • majavesterberg 21 augusti 2010

    Jo den är verkligen jättegod ! Okej de låter som en bra idé =)

  • Alex-77 4 juli 2011

    Denna blev en succè när jag tog med till jobbet och bjöd :) Gjorde den i mindre form. Tänk på att den behöver längre tid i ugnen då.

  • Mimmsis 9 februari 2012

    Hej! Jag har precis fått färdigt en supergod morotskaka, tuse tack för receptet :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.