Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämig pasta med salvia, bakade tomater och serranolindad, rostad sparris

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

I denna rätt spelar sparrisen huvudrollen, i perfekt harmoni men pastans smaker. Om du inte hinner baka tomaterna är det också gott med en enkel tomatsallad som på bilden. Pastarätter svalnar snabbt så glöm inte värma tallrikarna!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bakade tomater: Sätt ugnen på 100 grader, halvera tomaterna och pressa ut kärnorna. Droppa 1 msk olivolja på snittet, sockra, salta och peppra. Strö på timjan och den krossade vitlöksklyftan. Sätt in i ugnen, sänk till 70 grader och låt baka i ca. 2 timmar.
  2. Koka pastan enligt anvisning på paketet.
  3. Salviakräm: Samtidigt kokar du upp vispgrädden med en skivad vitlöksklyfta och en skivad schalottenlök. Låt småkoka 5 minuter och mixa sedan ordentligt tillsammans men salvian. Smaksätt med salt och svartpeppar.
  4. Rostad sparris: Tag bort den träiga biten genom att knäcka dem. Skölj och torka sparrisen. Linda en halv serranoskinka runt varje sparris och rosta dem i panna med olivolja tills de fått fin färg och mjuknat.
  5. Vid servering: Häll av pastan men skölj den inte, stärkelsen gör att krämen fastnar på pastan. Vänd ner den i den varma salviakrämen och se till att allt blir hett. Lägg upp snyggt på varma tallrikar. Ett par varv med svartpepparkvarnen över och garnera med färska örter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • HHag 13 april 2013

    Ser väldigt gott ut! Ska testas!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.