Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämig pastasås med lax, äpple och ädelost

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Laxen går att byta mot en massa annat tex räkor eller broccoli. Ädelosten tillsammans med äpple är det som jag tycker gör denna sås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Grovhacka löken och fräs den i kastrullen. I med äppelbitar efter ett tag. Smält ner ädelosten med löken och äppelbitarna. Fyll på med creme fraiche låt koka upp. Krydda efter behov, jag gillar att osten ger smak så jag brukar inte krydda så mycket. Låt puttra en stund medan du skär laxen i små bitar. När du är nöjd med smaken på såsen häller du i laxen. Laxen ska bara bli varm runt två minuter innan servering. Servera med färsk pasta, gärna färgad.
  2. En enkel sallad med gurka, tomat och gul paprika blir fint till.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • APf 2 januari 2013

    Helt underbar rätt!! ... och jag som vanligtvis inte ens gillar ädelost :-) ! Här gör den dock ALLT! (Jag använde Kvibille Gräddädel. Dessutom bytte jag ut hälften av Crème fraîchen mot matlagningsgrädde, men det funkade utmärkt det också!) Tack för en ny favorit!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.