Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämig skaldjurssoppa (passar även som pastasås)

 
Krämig skaldjurssoppa (passar även som pastasås) Krämig skaldjurssoppa (passar även som pastasås)
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ganska snabbt och mycket lättlagat. Servera gärna med vitlöksbröd. Blir soppan lite stark för en del, kan man ställa fram en skål med crème fraich som man kan klicka i och mildra soppan med. Soppan räcker till 6-8 personer om man har den till förrätt.

Ingredienser

Instruktioner

Skala räkorna. Lägg alla skaldjur i en sil i rumstemperatur ca 1 tim före servering. Koka upp buljong, tomat, räkskal och dillfrön, låt puttra på svag värme i ca en kvart. Sila. Blanda i grädden och dillen, smaka av med salt och cayennepeppar. Låt puttra en liten stund. Strö över majzenaredning till lätt krämig konsistens (ca 1-2 msk). Om man vill kan man ta i 1-2 droppar röd karamellfärg för ögats skull. Blanda de rumstempererade skaldjuren i botten på serveringsskålen eller soppterrinen. Häll den heta soppan över skaldjuren och servera genast. Serveras med varma vitlöksbröd eller baguetter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.