Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämig tårta

(4 kommentarer)  
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Krämig och god tårta och väldigt enkel att göra

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll mjölken i en kastrull och blanda med socker och marsanpulver. Låt koka och blanda väl och ofta med en visp tills såsen tjocknat. Ta ett lager av tårtbotten och lägg på fatet som du önskar servera tårta på. Bred ut all vaniljkräm jämnt på tårtan. Lägg sedan på nästa lager tårtbotten. Smält smöret blanda i kaffet, kakao, vaniljsocker och florsocker. Rör ihop till en jämn kräm. Bred snabbt ut på den andra tårtbottnen. Häll kokosflingorna över chokladkrämen och lägg på de tredje tårtbottnen. Vispa grädden och bred ut den på tårtan jämnt och fint. Tryck på mandelspåna på sidan av tårtan. Ta en osthyvel och hyvla blockchokladen så du får tunna fina chokladblad som du dekorerar tårtan med som du vill.
  2. Låt tårtan stå i kylskåpet i ungefär 20 min innan du serverar.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • albulenas 14 november 2010

    Ska man använda både vaniljkräm och chokladkrämen, eller man väljer själv vilken man vil ha ?

  • sarah2009 15 november 2010

    Jag använder båda. Det är ju 3 tårtbottnar så man måste ha två fyllningar annars blir det botten på botten. Sedan så älskar jag när det är krämigt och chocklad och vanilj blandar sig jätte bra. Man väljer ju själv hur mycket fyllning mann ska bre på. Hoppas du fick svar.

  • Jenzan_ 23 februari 2011

    Hur många personer är tårtan till?

  • froster 29 juni 2011

    Grym tårta som uppskattades mycket av gästerna :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.