Krämig och god tårta och väldigt enkel att göra
Instruktioner
- Häll mjölken i en kastrull och blanda med socker och marsanpulver. Låt koka och blanda väl och ofta med en visp tills såsen tjocknat.
Ta ett lager av tårtbotten och lägg på fatet som du önskar servera tårta på. Bred ut all vaniljkräm jämnt på tårtan.
Lägg sedan på nästa lager tårtbotten.
Smält smöret blanda i kaffet, kakao, vaniljsocker och florsocker. Rör ihop till en jämn kräm. Bred snabbt ut på den andra tårtbottnen. Häll kokosflingorna över chokladkrämen och lägg på de tredje tårtbottnen.
Vispa grädden och bred ut den på tårtan jämnt och fint. Tryck på mandelspåna på sidan av tårtan. Ta en osthyvel och hyvla blockchokladen så du får tunna fina chokladblad som du dekorerar tårtan med som du vill.
- Låt tårtan stå i kylskåpet i ungefär 20 min innan du serverar.
Publicerat den
22 augusti 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Ska man använda både vaniljkräm och chokladkrämen, eller man väljer själv vilken man vil ha ?
Jag använder båda. Det är ju 3 tårtbottnar så man måste ha två fyllningar annars blir det botten på botten. Sedan så älskar jag när det är krämigt och chocklad och vanilj blandar sig jätte bra. Man väljer ju själv hur mycket fyllning mann ska bre på. Hoppas du fick svar.
Hur många personer är tårtan till?
Grym tårta som uppskattades mycket av gästerna :-)