Det är yoghurten som gör att man bara vill ha mer av den här pajen.
Instruktioner
- Värm ugnen till 175 grader. Blanda alla ingredienser till pajdegen ordentligt. Tryck ut degen jämnt i en pajform med diameter 23 cm och förgrädda i 15 minuter. Låt sedan svalna på galler.
- Häll vattnet i en kastrull. Strö gelatinpulvret över och ställ undan i några minuter. Koka sedan gelatinet i 3- 4 minuter under ständig omrörning , tills gelatinet lösts upp. Häll ½ dl vispgrädde i en metallbunke och tillsätt gelatinet.
- Fyll en stor bunke med isbitar och kallt vatten.Häll yoghurt och socker i en bunke och rör om. Vispa försiktigt ner yoghurtblandningen i gelatinet. Ställ sedan bunken i i isbadet. Kyl fyllningen tills den börjar stelna, i 10 -15 minuter. Rör om då och då. Vispa resten av grädden riktigt tjock med elvisp. Vänd försiktigt ner grädden och 250 g bär i youghurtblandningen. Häll fyllningen i det avsvalnade pajskalet och lägg resten av bären på fyllningen.. Kyl pajen i 30 minuter eller tills den har stelnat.
Publicerat den
21 maj 2011
Liknande recept
Skriv kommentar