Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämiga mandelrutor med choklad

(1 kommentar)  
  • Serverar: 30 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Mjuka kakor med knappt något mjöl alls, och en god kolaglasyr

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kakan: Värm smöret mjukt i micron eller låt det bli rumsvarmt.
  2. Dela på äggen och rör ihop gulorna med smöret Tillsätt socker, malda nötter, mjöl och sprit.
  3. Vispa äggvitorna fluffiga och vänd ner dem. Häll i en långpanna och grädda 10 min 175 grader.
  4. Kolan: Smält smörer i en kastrull. Tillsätt socker, sirap och sprit. Låt koka upp. Vispa ner mjöl, vaniljsocker och mjölk. Koka tills den tjocknar.
  5. Häll kolan på kakan och grädda ytterligare 5-10 min. Den ska inte vara riktigt torr om man sticker i den. Skär i rutor när den svalnat lite.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • annelieberggren 8 december 2008

    kan man inte ha något annat än alkohol som smak?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.