Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämigt curryris med kycklingspett och äpple

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

urry och kyckling brukar gå hem hos de flesta. Äpplen i maten ger lite sötma. Välj de grönsaker du gillar. Du kan även byta ut kycklingen mot fisk eller vegetariskt alternativ.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka lök och vitlök fint. Skala och skär morötter och palsternacka i cm-stora bitar. Dela, kärna ur och skär paprikan i lika stora bitar som morot och palsternacka.
  2. Fräs lök, grönsaker och curry i olja i en kastrull utan att de tar färg. Tillsätt ris och rör runt. Häll på sweet chili sås, vatten och fond. Låt småkoka under lock tills riset är al dente, ca 20 minuter. Det ska vara löst och krämigt.
  3. Finriv skalet av citronen och ställ åt sidan. Pressa juicen ur halva citronen och tillsätt i riset. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Rör gärna ner en klick smör i riset.
  4. Skär kycklingfiléerna i tunna skivor. Vik ihop dem ett par gånger och trä på 4 spett. Stek dem runt om i 2 msk smör i en stor stekpanna 8-10 minuter. Krydda spetten med rivet citronskal, ½ tsk salt och 1 krm peppar.
  5. Dela, kärna ur och skär äpplet i stora klyftor. Stek dem tillsammans med kycklingspetten de sista 3 minuterna. Krydda äpplena med 1 krm salt, rå-/rörsocker och timjan.
  6. Servera rätten med en grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.