Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämigt lyxig kantarellpesto

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

God som pålägg eller att blanda i pastan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stek ca 8 dl färska kantareller i olja i panna. Låt svalna.
  2. Mixa 2 dl riven olagrad ost med 2 dl rostade nötter (pinjé-, hasselnötter eller mandel), 2 dl solrosolja, 1 tsk salt och 2 krm peppar.
  3. Häll i kantarellerna och ½ kruka basilika.
  4. Mixa hastigt, det ska vara lite små bitar av svamp.
  5. Fördela röran väl i rengjorda burkar.
  6. fyll ppå med olja så att det täcker.
  7. Ställ i kyl.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Ninnz 6 augusti 2009

    Låter gott men hur länge håller det sig?

  • NicolinaZ 18 augusti 2009

    Vilken underbar kräm! Gjorde en stor burk och den höll finfint de tre-fyra dagar den fanns kvar ;-) Allra bäst tyckte jag att den funkade på grovt hembakat bröd, fast säkert går den fint också på pasta. Det sista klickade jag på nygrillade kycklingbröst... (Jag använde hälften hasselnötter och hälften pinjefrö)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.