Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Solgul kyckling

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Kråke Lithander gjorde detta recept på TV4 morgon för många år sen. Värt att testa på hel kyckling när man får tag på ett fint ex. Kommentar: jag har tagit hälften plommon, hälften aprikos, ska jag späda med vätska kan jag ta vanlig apelsinjuice eller bara vatten. V g kryddblandningen har jag blandat torra kryddor själv, men kan tänka mig att det går ypperligt med den frusna provencalska kryddan som jag älskar - o annars har mest till fisk... Till såsen är det gott med riktig grädde, men det funkar med smalvarianter med. En gnutta sambal är inte fel i såsen, men inte för mkt!

Ingredienser

Instruktioner

Tina kycklingen om den varit fryst. Hacka frukten. Skala o hacka löken. Blanda frukt o lök med kryddor o en pressad vitlök. Fyll kycklingen med fyllningen. Gnid in kycklingen med pressad vitlök, salt o peppar. Lägg kyckling i ugnfast form. Häll på vitt vin o juicen. Laga till kycklingen i 175 gr C i ca 60 min. Späd ev med mera vin o juice. Ta upp kycklingen. Häll upp skyn i en kastrull o koka ihop. Tillsätt grädden. Koka ihop till hälften o sila av. Servera kycklingen med fyllningen, klyftpotatis o en god sallad. Det är gott att servera med pressad potatis eller ris också.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • The_mama97mia 26 november 2009

    Lagade detta idag.. Mkt efterlängtat... Öste mkt under tillagningen, står inte i beskrivningen. Provskar i köttiga delar för att se att/om det var klart. Så gott sen... Ger inte mig själv betyg men ville kommentera.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.