Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krabb eller kräftbröd

 
  • Serverar: 16 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

enkelt och lite kul

Ingredienser

Instruktioner

1. Smula jästen i en bunke. Värm filmjölken till 37 grader. Häll filmjölken över jästen. Rör tills jästen löst sig. 2. Tillsätt socker, salt och smör. Tillsätt nästan allt mjöl. Arbeta degen 8-10 minuter med degkrokar. 3. Låt degen jäsa under bakduk ca 1 timme. 4. Arbeta igenom degen på mjölat bakbord. Tag undan ca 1/4 del av degen. Dela resten i 16 bitar Rulla ut till avlånga ca 8 cm eller runda bitar beroende på om du vill göra kräftor eller krabbor. Lägg kropparna glest på bakpapperklädda plåtar. 5. dela den sparade degen i 32 bitar som ska bli klor. rulla ut till ca 8 cm långa rullar som är tjocka i ena änden och tunna i andra. Tryck fast klorna på kroppen, den tunnaste delen mot kroppen. Klipp ett jack i varje klo. Tryck fast svartpepparkorn som ögon. Använd gärna pincett. Om du gör kräftor snitta över ryggen så det bildas ett pansar mönster. 6. Låt jäsa under bakduk 15 minuter. Pensla med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.