Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krabb och musselgratinerad fisk

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Jättegott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina fryst fisk något. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vik de färska fiskfiléerna dubbla eller skär fislblocket i ca 2 cm breda bitar. Lägg fisken i smorda portionsformar eller i en stor smord ugnsäker form. Salta och peppra. Täck formen med aluminiumfolie. Koka i ugnen, 20-25 minuter.
  3. Ta ut fisken. Höj ugnsvärmen till 250 grader.
  4. Ta bort broskbitarna på krabban. Häll av och spar spadet från musslorna. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt vetemjöl och rör om. Späd med spadet som bildats i formen och spadet från skaldjuren eller lite vatten, sammanlagt 1 dl.
  5. Tillsätt grädden. Låt såsen koka 3-5 minuter. Blanda försiktigt ner skaldjuren. Smaksätt ev med salt och peppar.
  6. Häll såsen över fisken och strö över osten. Gratinera i ugnen ca 10 minuter. Servera med potatismos och sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.