Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krabbgratäng med ris och majs

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Hela middagen i en form. Praktiskt, bekvämt och gott både till vardags och fest.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Lägg riset i en ring ytterst i en gratängform. Lägg majskornen innanför i en ring. Till stuvningen fräser du smör och mjöl i en kastrull. Späd med gräddmjölken och krabbspadet. Smaksätt med sherry, salt och rosépeppar samt den klippta dillen. Rensa räkorna och blanda ner krabbkött och räkor.
  2. Häll stuvningen i mitten av formen. Strö riven ost över och klicka smör över riset. Gratinera i ugnen i ca 15-25 minuter. Rensa räkorna och garnera i en ring samt några på mitten. Sätt dit några dillkvistar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.