Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krabbtortelacci (ravioli) med mustig hummersås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En pastarätt som överraskar dina gäster både i smak och elegans.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pastadeg: Blanda ihop vetemjöl, durumvete, ägg, olivolja, salt till en fastpastadeg. Det kan behövas lite vatten beroende på hur små äggen är. In i kylen i gladpack i minst en timme
  2. Fyllning: Blanda krabbkött, finhackad persilja och cayenne i egenbunke. Salta och peppra.
  3. Hummersås: Smält smöret och blanda i vetemjöl så att det blandar sig väl. Tillsätt fiskbuljongen och grädde. Krydda av med Cayenne, salt och peppar. Du kan tillsätta cognac om du vill få en fylligare smak. Tänk på att såsen tjocknar ganska fort.
  4. Använd pastamaskin och rulla ut plattor på det tunnaste. Skär ut tortelacci rundlar med ex tartarrundel. Vik ihop och pensla med vispat ägg runt kanterna.
  5. Koka upp pastavatten och salta (det ska vara som medelhavet). koka i 3-3,5 minuter.
  6. Häll upp lite sås i botten. Lägg på tortelaccin och riv lite parmesan och ett vrid av pepparkvarnen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.