Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kräftfrestelse

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Läcker rätt, för alla skaldjursälskare, att sätta fram på t.ex. buffébordet. En paj gjord på färdig smördeg med en massa gott i fyllningen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg smördegen i en pajform så att den täcker botten och kanter. Nagga bottnen. Grädda mitt i ugnen i 200 grader ca 15 minuter. Låt pajskalet kallna.
  2. Rör samman crème fraiche med majonnäs, pepparrot, dill och cayennepeppar.
  3. Låt kräftstjärtarna rinna av väl. Dela dem i mindre bitar och rör ner dem i crème fraicheblandningen tillsammans med ishavsrommen, strax innan frestelsen ska serveras.
  4. Lägg salladsblad i botten på pajskalet och fördela kräftröran över. Garnera med dill, gurka och citron.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.