Bertungsfiléerna fylls med kräftstjärtar och färskost samt dill. Gratineras i ugn och serveras med en dillsås.
Instruktioner
- Hacka kräftstjärtarna och blanda med färskost, dill, salt och peppar. Lägg en klick på varje filé och rulla ihop.
- Lägg i smord form och häll på vin. Täck med smörat bakplåtspapper och baka i 175 grader, 20-30 minuter. Kontrollera att köttet är vitt.
- Koka upp vatten, fond och grädde. Häll i spadet från fisken. Rör ut maizenan i vatten och red av såsen. Koka 3 minuter. Smaka av med salt och peppar. Rör ner dillen precis vid servering.
- Skölj och strimla purjolöken. Fräs den med sockerärter i smör ett par minuter.
- Garnera med kräftstjärtar och dillkvistar.
Servera med kokt potatis.
Publicerat den
17 september 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Supergod! Passade perfekt till vårt chablis så här på fredagskvällen :o)